Bliv godt kørende med biludlejning til erhverv

Vil du tilbyde dine medarbejdere en praktisk billøsning, men samtidig ikke investere i en stor bilflåde? Biludlejning til erhverv er en enkel og fleksibel mulighed. Den gavner både den lille og mellemstore virksomhed, der ønsker at spare tid og penge på firmabilerne.

Hvis du søger efter en professionel firmaaftale, der imødekommer dine medarbejderes individuelle kørebehov, kan du med fordel læse med nu. Vi giver dig svar på de spørgsmål, der opstår, og hjælper dig med at finde den rette løsning.

I denne artikel kan du blandt andet læse mere om de mange specialiserede erhvervsløsninger, der alle kan målrettes og tilpasses dine ønsker. Du kan blandt andet lære mere om:

 • Hvilke muligheder erhvervsdrivende har for biludlejning
 • Hvilke firmabiler der er de mest populære
 • Hvor meget det koster at have en firmabil
 • Hvilke udbydere der er på markedet

Derudover vil du også kunne finde nyttige informationer om forsikringer og fordele ved at opgradere køreglæden med lejetilbud. Det giver dig de bedste forudsætninger for at træffe valget, så både du og dine medarbejdere kan nyde turene på landevejene.

Rigtig god køretur!

Der er mange muligheder for biludlejning til erhvervsdrivende

Uanset om det er en større eller mindre flåde, du ønsker at mobilisere, er det afgørende, at du finder en fleksibel løsning målrettet din virksomhed. Muligheden for at op- eller nedskalere efter behov er et stærkt aktiv, der giver dig lov til løbende at til- og fravælge biler, hvis kørselsbehovet ændrer sig i løbet af lejeperioden.

For erhvervsdrivende er der en række muligheder, du med fordel kan undersøge nærmere. På den måde kan du bedre beslutte dig for, hvilken udlejningsform der bedst imødekommer dine behov. 

Du kan vælge at langtids- eller månedsleje, ligesom bilabonnementer og leasing også er tilbud, du bør overveje. Flere vælger også en målrettet, individuel løsning og tegner derfor en firma- eller erhvervsaftale.

For at give dig et solidt grundlag at tage den rigtige beslutning på, kan du herunder læse mere om de enkelte biludlejningsmuligheder for erhvervsdrivende.

Langtidsleje

Har du brug for en bil i mere end 30 dage, er langtidsleje en fleksibel løsning. Ved den klassiske biludlejningstype er du ikke bundet til en leje- eller leasingperiode på flere år, men kan i stedet nøjes med at leje bilen i kortere tid.

Det er praktisk, hvis dine medarbejdere skal på længere køreture og ikke har mulighed for at køre i privatbil. Til godstransporter og varekørsel, der kan strække sig over længere perioder, er det også dejligt at vide, at bilen holder klar, så opgaven let kan blive udført. Du har nemlig rig mulighed for at vælge præcis det køretøj, du mangler, uanset om det er personbiler, varevogne eller flyttebiler. 

Bilabonnement

Bilabonnementer er populære blandt firmaer. Og løsningen er attraktiv, fordi alt er inkluderet i den samlede pris. Du ved derfor på forhånd, hvor meget det vil koste at udstyre medarbejderstaben med biler.

Afgifter, forsikringer, syn, service og dæk er inkluderet i abonnementet, ligesom udbetaling heller ikke bliver nødvendigt. I stedet betaler du et depositum, du får retur, når bilen bliver afleveret uskadt efter brug.

Ved du ikke på forhånd, hvor længe du har brug for en eller flere biler? Et bilabonnement henvender sig til dig, der ikke på forhånd ved, om du har brug for en flåde i få uger eller flere måneder. 

Du er ikke bundet af en lang kontrakt, men kan hurtigt afvikle eller forlænge lejeperioden. Bilerne står til rådighed i præcis den tid, du har brug for dem.

Leasing

Skal medarbejderne på landevejen minimum 24 måneder? Leasing er til dig, der har lange køreperioder og på forhånd kender kørselsbehovet. Lejeperioden kan forlænges i op til 36 måneder, så flåden er sikret flere år frem. 

Det er en fordel, hvis du ikke ønsker at udskifte bilerne ofte, men gerne vil tilbyde dine medarbejdere en stabil, velkendt ordning.

Hver måned betaler du en fast pris for bilerne. Og da mange leasingbureauer dækker udgifter og omkostninger til vedligehold, får du ikke et højt vedligeholdelsesbeløb.

Minileasing

Har du kun brug for bil i 1-12 måneder, kan du minilease. Så undgår du at være bundet af en årelang kontrakt. Det er især en fordel, hvis der opstår et akut behov for bil.

Måske har du pludselig brug for at udvide bilflåden med enkelte biler i kort tid? Eller måske har du bestilt en ny varevogn eller personbil, hvor leveringen er forsinket, og du derfor ikke har det nødvendige transportmiddel. Får du brug for at forlænge lejeperioden, kan det tilpasses uden problemer.

Det giver fleksibilitet og ro at vide, at du nemt og hurtigt kan booke nye biler uden at blive bundet af lange kontrakter. Ofte skal du ikke engang tænke på udbetaling, men kan nøjes med at betale et depositum. Forsikring, service og ejerafgift er naturligvis også inkluderet, når du vælger minileasing.

Firma- og erhvervsaftale

En skræddersyet løsning – lyder det lækkert? Det er præcis, hvad du får, når du tegner en firma- eller erhvervsaftale. De to navne dækker over den samme udlejningstype, hvor erhvervsdrivende får et individuelt lejeforløb, der er målrettet deres forbrug.

Bilerne bliver leveret dag til dag – og kan du ikke selv hente køretøjet, bliver det leveret på firmaadressen. Det gælder både, hvis du booker personbiler, lastvogne og kassebiler.

Vi anbefaler særligt denne løsning til større virksomheder med et stort kørselsbehov. Det sikrer, at der altid er biler klar til alle medarbejdere, uanset hvor og hvornår der er behov.

Hvilke biludlejningsfirmaer har erhvervsordninger?

Du har brug for professionel håndtering, når medarbejdernes kørselsbehov skal opfyldes uden problemer. Men hvem skal du vælge? 

Det kan være svært at beslutte, hvem der skal udstyre din virksomhed med transportmidler – for der er mange tilbud og biludlejningsfirmaer på markedet.

Vi giver dig et fyldestgørende overblik her, så du kender dine muligheder. På den baggrund kan du indgå et samarbejde, som passer til dig.

Avis

Avis så dagens lys i Detroit i 1946, men i dag er den verdensomspændende virksomhed en stærk spiller på biludlejningsmarkedet. De tilbyder et bredt udvalg af biltyper, så du altid kan finde den model, du søger.

Flyttevogne, kassevogne, varebiler, sportsbiler og stationcars er blot nogle af de modeller, du kan se nærmere på. Samtidig finder du også et stort udvalg af kendte mærker.

Hos Avis kan du både leje biler i kortere eller længere perioder, ligesom du også kan tegne virksomhedsaftaler med udgangspunkt i dit kørselsbehov.

Budget

Biludlejningsfirmaet Budget har siden 1976 hjulpet erhvervsdrivende i Danmark med at finde de rigtige biler. Virksomheden lægger stor vægt på individuelle, fleksible lejeløsninger, der er målrettet den enkeltes firmaprofil.

De sætter service højt på udlejningsstationerne, der er placeret udvalgte steder i landet. Vognparken er ligeledes stor, og du kan glæde dig til at gå på jagt blandt de mange modeller og mærker, der er repræsenteret.

Enterprise

Enterprise tilbyder et fleksibelt alternativ til privattransporten og har tilmed et specialiseret program målrettet forretningsrejsende. Det giver dig lov til at udstyre dit personale med bil, hvis de skal arbejde i udlandet – selvfølgelig til samme lave rate som i Danmark.

Biludlejningsfirmaet blev grundlagt i 1957 og har siden vokset sig stort. I dag er det blandt de største udbydere af transportmidler på verdensplan, hvad enten det er varevogne, delebiler eller personbiler. 

Hertz

Hos Hertz stiller de ikke krav til lejemålet. Og det er en fordel, der er målrettet en række virksomhedsprofiler. 

Du skal derfor ikke tilpasse dit kørselsbehov, men får i stedet en fleksibel løsning, der allerede passer til dit behov. På den måde undgår du meromkostninger, da du indgår en aftale med virksomheden på kendt prisgrundlag. 

Derudover er udlejningsstationerne placeret i alle større byer og nær lufthavne. Du er derfor sikker på at finde Hertz tæt på dig, uanset hvor i landet din firmaadresse er registreret.

Oscar Biludlejning

Oscar er en troværdig og professionel partner, når små eller mellemstore erhvervsdrivende ønsker at leje en flåde i stedet for at lease eller købe den.

Du finder Oscar i hele landet – fra de små til de mellemstore byer. For Oscar bliver drevet af lokale bilforhandlere. Det er din sikkerhed for altid at få løst udfordringerne, hvis der i løbet af lejeperioden opstår uforudsete problemer.

Biludvalget er stort. Oscar tilbyder 19 køretøjskategorier, der rangerer fra mikrobiler til foodtrucks og hestetrailere. Det giver en bred vifte af muligheder, så du med garanti kan finde det transportmiddel, du søger. 

Som en særlig fordel skal det fremhæves, at Oscar accepterer EAN-numre, så erhvervsordningen let kan sættes op.

Vi sammenligner priser på de mest populære bilmodeller

Pris har betydning. Og naturligvis varierer prislejet afhængig af, hvilken bilklasse eller bilmodel du vælger. Har du brug for en stor flåde, kan der være mange penge at spare, hvis du vælger de rigtige transportmidler. 

I top 10 over de mest populære firmabiler ligger elbilerne – særligt Tesla, Mercedes og Skoda scorer højt hos firmabilisterne.

De er garanter for et tidløst, klassisk design og stor komfort uden at gå på kompromis med miljø. Det vægter mange virksomheder i dag, og derfor ser du heller ikke de dyre dieselbiler på listen. 

Herunder kan du se hele listen over de 10 mest efterspurgte firmabiler. Ud fra hver model har vi noteret modeltype og beskatning, så du let kan afgøre, om bilen er interessant for dig.

De 10 mest populære firmabiler i 2023
BilmærkeModeltypeBeskatning
Tesla Model YSUV382.490 kr.
Mercedes C-KlasseStationcar og Sedan467.491 kr.
Skoda OctaviaStationcar314.633 kr.
Volkswagen ID.4SUV373.995 kr.
Tesla Model 3Sedan329.990 kr. 
BMW iX3SUV512.000 kr.
Ford KugaSUV332.063 kr.
Volvo XC40 RechargeSUV363.725 kr.
BMW i4Hatchback450.000 kr. 
Volvo XC60SUV579.002 kr.

Oplev fordelene ved at leje

Der er mange fordele forbundet med at leje bilflåden i stedet for at købe den. Først og fremmest vil du som proaktiv erhvervsdrivende altid kunne tilbyde dine medarbejdere en nysynet, serviceret og køreklar bil, der uden problemer fragter dem rundt. 

Udlejningsbureauet stiller moderne biler til rådighed. Opstår der problemer, sørger de for at løse dem, så bilen hurtigt kører igen. Du skal derfor kun koncentrere dig om din virksomhed.

Som erhvervsdrivende kan der hurtigt blive behov for at øge eller mindske flåden. Det er enkelt, når bilerne er lejede. Men køber du en vognpark, bliver det mere omfattende at skille sig af med køretøjerne. Værdien på bilerne bliver mindre over tid, så du kan risikere at tabe store summer.  Det sker ikke, når du lejer bilflåden.

Foruden service, syn og dæk inkluderer en lejeaftale også afgifter og forsikringer. Du får derfor alt med i prisen, og du behøver ikke huske at tilmelde eller afmelde dig ordninger. 

Udlejningsservicen sørger for at gøre køreoplevelsen simpel og succesfuld for både store og små virksomheder – uden at det koster mere, end hvis du havde lejet bilen som privatperson.

Regler for privat brug af firmabil

Firmaet betaler bilen og dækker udgifterne for medarbejderne. Men betyder det, at den ikke må bruges privat? Som fører af firmabilen må du have alle med. Langt de fleste virksomheder har heller ikke restriktioner på, hvem der må sætte sig bag rattet, når der bliver kørt private ærinder. Du kan derfor sagtens hente børnene fra skole eller lade ægtefællen køre en tur.

Fra virksomhedens side vil det dog altid være en god idé at gøre det klart for medarbejderen, hvad firmapolitikken foreskriver på området, så der ikke opstår misforståelser.

Selvom køretøjet er indregistreret som firmabil, er det lovligt at benytte det i privat regi, så længe medarbejderen bliver beskattet heraf. Der bliver også opkrævet et miljøtillæg, og det er ikke muligt at få kørselsgodtgørelse, når bilen bruges til private formål.

Dagsbeviser til dig, der kun sjældent kører private ture

Det er ikke nødvendigt at betale skat af firmabilen, hvis du kun kører få private ture. Med et dagsbevis til 225 kroner kan du op til 20 gange om året suse rundt uden at betale afgiften, så længe du følger de gældende regler.

Når du kører af sted med venner eller familie, skal det gyldige dagsbevis, der gælder i et døgn, være i firmabilen. Du skal købe det senest en time før, du skal bruge det. Og vil du være på forkant, kan du købe det op til 45 dage før afgang.

Du kan desværre ikke få et ubrugt dagsbevis refunderet. Det er heller ikke muligt at rykke rejsedagen, når først beviset er bestilt.

FAQ – spørgsmål og svar omkring biludlejning til erhverv

Hvad koster en virksomhedskonto?

Det er gratis at have en virksomhedskonto. Du skal kun betale for de biler, du lejer. Alle omkostninger og udgifter kan enten samles på en enkelt faktura eller fordeles over en månedlig rate.

Der gælder ikke andre lejepriser for virksomheder end for private.

Hvordan er jeg sikret ved billeje til erhverv?

Når du lejer biler til erhvervskørsel, er du sikret på flere niveauer. Du modtager altid hjælp, hvis bilen bryder sammen, og mange udlejningsbureauer tilknytter din virksomhed en specialiseret erhvervsafdeling med en fast kontaktperson.

Firmabilen er altid forsikret ved afhentning og bliver leveret med ansvars- og kaskoforsikring.

Hvilken stand modtager jeg bilen i?

Du modtager altid en ren og velholdt bil, der kommer direkte fra syn. Det er derfor trygt at overlade nøglerne til medarbejderne, og du kan være helt sikker på, at alt er, som det skal være. I nogle tilfælde, kan du også få en helt fabriksny bil.

Hvilke lande må jeg køre i med en firmabil?

Det er forskelligt fra kontrakt til kontrakt, hvilke lande du må køre i med en firmabil. Langt de fleste tillader kørsel i Danmark og andre Vesteuropæiske lande. Ønsker du at køre over andre landegrænser, bliver der ofte opkrævet et gebyr.

Vi anbefaler, at du altid kontakter dit udlejningsbureau, før du kører uden for Danmark. Så ved du, om du er på rette vej.

Hvordan afleverer jeg bilen?

Du afleverer bilen samme sted, som du hentede den – medmindre du har aftalt andet med udlejningsbureauet. Bilen skal returneres uden skader, og selvom den ikke skal støvsuges eller vaskes, er det nødvendigt at aflevere en nogenlunde velholdt bil.

Fremstår den slidt eller meget beskidt, bliver der pålagt et gebyr for ekstra rengøring.

Ved aflevering gennemgår fører og mekaniker skader og antal kørte kilometer, så I sammen noterer de korrekte oplysninger.

Anbefalede udbydere af bil på abonnement

Bilabonnement.dk

 • 3-36 måneders varighed
 • Ekskl. udbetaling, ejerafgift og forsikring
 • Nye og brugte biler

Sixt mini-lease

 • Lejeperiode mellem 1-24 måneder
 • Stort udvalg af nye og brugte biler
 • 0 kr. i udbetaling

Uggerhøj

 • 90 dages binding
 • Fabriksnye biler
 • Alt inklusiv og 0 kr. i udbetaling
Scroll to Top