Stor guide: Alt du skal vide om bilabonnement

Kører du kun få kilometer om ugen? Og holder din bil det meste af tiden i garagen? Det er dyrt for dig. Alligevel er det ofte nødvendigt med et pålideligt køretøj, som letter turen, når du skal på arbejde, købe ind eller et smut i fitness.

I dag finder du mange alternativer, der kan imødekomme dine ønsker. Det gælder, uanset om det er privat eller i erhvervssammenhænge, du er på udkig efter et transportmiddel. 

Et bilabonnement er et populært valg med mange fordele. Men det er vigtigt, at du tilegner dig viden omkring det, hvis du skal vælge det rigtige tilbud.

Derfor har vi samlet alt, du skal vide om bilabonnementer, i denne artikel, så du ikke behøver lede internettet tyndt efter information. 

Du kan blandt andet få svar på:

 • Hvad et bilabonnement kan gøre for dig
 • Hvilke priser og prisforskelle du kan forvente
 • Fordele og ulemper ved de forskellige tilbud
 • Forskellen på et bilabonnement og leasing
 • Hvilke danske udbydere af bilabonnementer, du kan leje hos

Når du har læst artiklen, sidder du tilbage med den nødvendige indsigt til at vælge det rette bilabonnement for dig. 

Rigtig god fornøjelse!

Hvad er et bilabonnement?

Et bilabonnement er et månedligt abonnement på en bil, du selv vælger. Skal du bruge en bil, men vil du ikke leje, lease eller købe en, er et bilabonnement løsningen for dig.

Den største fordel ved løsningen er, at alt er inkluderet i den samlede pris. Du skal derfor ikke beregne ekstraudgifter i forbindelse med afgifter, forsikringer, syn eller service. I stedet kan du trille på tur med ro i maven. 

Har du kun brug for en bil i kort tid – måske kun en, to eller tre måneder – kan langt de fleste bilabonnementer tegnes med en kort bindingsperiode.

Det giver dig frihed til kun at have en bil i de måneder, du har behovet.

Udbetaling er ikke nødvendigt

Der er stor fleksibilitet forbundet med et bilabonnement, men prismæssigt er der også flere fordele at hente. Ved køb af en ny bil lægger du en pose penge, før du kører ud over kantstenen. Et bilabonnement kræver ikke udbetaling.

Ofte betaler du et depositum, som skal dække skader, ridser eller mangler, der kan komme på bilen. Er den god som ny ved aflevering, får du naturligvis alle pengene retur.

Ingen ekstra udgifter – alt er inkluderet i dit bilabonnement

Du behøver ikke kigge efter det med småt, hvis du vælger et bilabonnement. Det er præcis så enkelt, som det lyder. Når du opretter abonnementet, ved du, hvad det vil koste dig at have bilen i den ønskede periode. 

Du betaler en månedlig sum for abonnementet, men derudover kan du (næsten) køre kvit og frit. Det eneste, du ikke får inkluderet i prisen, er brændstof. Du må derfor selv svinge forbi tanken og fylde op.

I et bilabonnement er følgende udgifter ofte inkluderet:

 • Ejerafgift
 • Forsikring
 • Service
 • Vejhjælp

Ovenstående er de mest almindelige dele af abonnementet. Nogle tilbud indeholder ekstra ydelser – eksempelvis en bestemt service, der højner køreglæden. Bilvask er bare en af de muligheder, du kan være heldig at nyde godt af.

Hvem kan tegne et bilabonnement?

Et bilabonnement henvender sig til mange forskellige bilister. Løsningen er attraktiv sammenlignet med udgifterne til en købt bil. 

Samtidig kan du nyde stor sikkerhed med et bilabonnement – både økonomisk og køremæssigt.

Du slipper for at bruge tid og penge på at stå for service, ejerafgift og

forsikring. Det er særligt en fordel, når du skal skille dig af med bilen igen.

Du behøver hverken opsige eller afdrage noget som helst, for alt er betalt på forhånd.

Privatpersoner kan have stor glæde af abonnementet, men erhvervsmæssigt kan det også være en fordel at benytte sig af tilbuddet. 

Kan du ikke få stillet en firmabil til rådighed, men har du behov for at køre på kundebesøg, til møder eller andet? Det er bare nogle af de gange, hvor det er praktisk at abonnere på en bil i den korte tid, du har brug for den.

Hvad koster et bilabonnement?

På samme måde som prisen på en ny bil varierer, er der også stor forskel på de forskellige bilabonnementer. De billigste begynder ved 3.000 kroner om måneden. Her skal du forvente, at bilen ikke er den største på markedet. Ønsker du en mere rummelig model, må du regne med en højere pris, der ligger mellem 4.000 kroner og 8.000 kroner for en måned.

Ved et bilkøb må du beregne mange ydelser. De er alle inkluderet i et bilabonnement, og netop dét er et springende prispunkt.

Køber du en ny bil, vil du få udgifter i omegnen af 2.000 kroner om måneden – alt afhængigt af bilmodel. Har du kun brug for en bil få måneder om året, er det en dyr udgift. Den slipper du for, når du tegner et bilabonnement.

Udbydere af bilabonnementer i Danmark

Har du endnu ikke hørt om bilabonnementer, er du ikke den eneste. Det er relativt

nyt i Danmark, men flere spår allerede, at det er fremtiden. 

Selvom antallet af udbydere stadig ikke er højt herhjemme, er det alligevel stødt

stigende. Og årligt dukker flere og flere muligheder op.

I skrivende stund er der 6 aktive aktører i Danmark, du bør kende til, når du leder efter et bilabonnement. Du kan blive klogere på dem herunder.

Liste over bilabonnementer i Danmark:

 • Bilabonnement.dk
 • Sixt
 • Oscar
 • Uggerhøj

Bilabonnement.dk

Selskabet Bilabonnement A/S drives af Danmarks største bilimportør, Interdan A/S. De har et stort og varieret udvalg af bilmærker og -modeller, så her kan du med garanti finde den, der opfylder dine køredrømme. Uanset om det er Citroën, Mitsubishi, Opel eller Peugeot. 

Priserne afhænger af, hvilken model du vælger. Derfor er det svært at give et konkret svar på, hvad et bilabonnement koster hos denne udbyder.

Sixt mini-lease

Sixt mini-lease er en fleksibel og praktisk løsning til korte og mellemlange lejeperioder. Uanset om du har brug for en bil i et par uger eller et par måneder, kan Sixt mini-lease tilbyde dig en bred vifte af køretøjer, der passer til dine behov. 

Du får en pålidelig bil med forsikring og vejhjælp inkluderet, hvilket giver dig tryghed og bekvemmelighed under hele lejeperioden.

Oscar Biludlejning

Oscar er en professionel bilabonnementsservice. Her finder du et bredt udvalg af moderne bilmodeller og -mærker, der henvender sig til flere forskellige behov og kørelejligheder.

Har du brug for andre transportmuligheder, end den klassiske personbil kan tilbyde, får du gennem Oscar også lov til at blive den midlertidige ejer af en minibus, varevogn eller flyttebil.

Det kan være en fordel, når foreninger, sportsklubber eller større forsamlinger skal på fælles tur rundt i landet. Det er også oplagt at abonnere på en større bilmodel, hvis du under en flytning ikke vil stresse med at fragte møbler og flyttekasser fra din eksisterende bopæl til den nye adresse. 

Har du brug for en personbil, kan Oscar naturligvis også stille sådan en til rådighed.

Uggerhøj

Som de øvrige udbydere er Uggerhøj også en landsdækkende biludlejningskæde, der fra syd til nord tilbyder bilabonnementer.

De stiller fabriksnye, moderne biler til rådighed. Derfor kan du uanset ønsker om lejetid eller biltype altid finde et transportmiddel, der både i komfort, udseende og motorkraft opfylder dine ønsker.

Fordele og ulemper ved bilabonnement

Der er mange fordele ved et bilabonnement. For at give dig et hurtigt overblik, kan du herunder se en liste, der viser, hvad du kan forvente ved oprettelse.

Ulemperne har vi selvfølgelig også medtaget. For selvom de er ganske få, skal de naturligvis ikke udelades. De er med til at klæde dig på til at træffe det rigtige valg.

Fordele:

 • Alle udgifter er inkluderet
 • Kort opsigelse
 • Ingen udbetaling
 • Skift bilen ofte – uden værditab
 • Ingen værditab sammenlignet med ny bil
 • Fabriksgaranti og ingen mekanikerregninger
 • Ingen omkostninger ved levering
 • Dæk til årstiden

Ulemper:

 • Tab af depositum ved skader
 • Meromkostninger, hvis kilometerantal overskrides
 • Regler i forhold til fejl eller mangler ved aflevering

Vil du vide mere om de forskellige fordele og ulemper, kan du finde uddybende information herunder.

Her er fordelene, du får glæde af ved bilabonnement

Fordelene ved et bilabonnement er mange. Har du kun brug for en bil i en kortere periode, er det et oplagt valg, du kan spare mange penge på at træffe.

Foretrækker du at komme tørskoet frem på de våde efterårsdage, er det behageligt med en varm bil. Hopper du derimod altid på cyklen i sommermånederne, vil bilen blot holde stille, så længe solen skinner. Det er dyrt – og derfor kan det være attraktivt med et abonnement.

Det samme gælder, hvis du har en veteranbil, du kun kører i, når det er sæson. Her kan et bilabonnement være en smart løsning. Takket være den korte bindingsperiode kan du hurtigt og nemt skille dig af med køretøjet uden at tænke på værditab, afgifter eller forsikring. 

Skift bilen efter behov

Skal det være Volvo, Mercedes, BMW eller Opel? Måske vil du hellere cruise i en Skoda eller Tesla? Har du svært ved at vælge, er det en dejlig fordel, at du med et bilabonnement kan ”shoppe” rundt i mange lækre bilmodeller.

Hvorfor ikke suse på sommerferie i en van med familien eller drøne rundt på marinaen med kalechen slået ned i en cabriolet? Du kan også sætte dig bag rattet i en stationcar eller smartcar, hvis de bedre opfylder dine bilkrav. 

Har du lyst, kan du i princippet komme kørende i en ny bil hver måned.

Der er få ulemper forbundet med et bilabonnement

Et bilabonnement har mange attraktive fordele for dig. Men der er også altid ulemper forbundet med de gode aftaler. Heldigvis er der ikke mange minusser ved et bilabonnement.

Der kan i få tilfælde opstå meromkostninger, hvis du ikke overholder din aftale. Måske kører du mere, end kontrakten foreskriver. Eller også får bilen fejl, mangler eller skader, som du er ansvarlig for at udbedre.

Du skal derfor altid læse din kontrakt grundigt igennem, før du sætter din underskrift på den.

Bilabonnement vs. leasing – hvad skal du vælge?

Statistikkerne over bilmarkedet taler deres tydelige sprog: Der er sket meget, siden de første leasingaftaler blev tegnet. Blandt andet er førstegangsbetalingerne mindsket, så du nu kan nøjes med en lille eller ingen udbetaling, når du leaser.

Det er en god udvikling. Men ved et bilabonnement undgår du helt udbetalingen – i stedet kan du nøjes med at betale et depositum. Det får du tilbage, hvis du afleverer bilen i samme stand, som da du modtog den. Ved leasing kan du ikke være sikker på at få udbetalingen tilbage.

Samtidig kan det også være svært at finde hoved og hale i, hvad den samlede pris bliver ved leasing. Mange ukendte faktorer spiller ind. Det undgår du ved et bilabonnement, for her kender du på forhånd de samlede udgifter og skal derfor ikke tænke på meromkostninger. Det giver tryghed.

De første leasingkontrakter havde en lang bindingsperiode, og for mange var det ikke attraktivt at binde sig i 24 eller 36 måneder. Det mindskede fleksibiliteten. Og selvom kontrakten i dag kan tegnes med kortere binding, er opsigelsesperioden markant højere ved leasing sammenlignet med et bilabonnement. 

Et abonnement kan tegnes med en opsigelse på helt ned til én måned og i særlige tilfælde 24 timer.

FAQ – få svar på spørgsmål omkring bilabonnement

Her svarer vi på de oftest stillede spørgsmål omkring bil på abonnement.

Hvad er et bilabonnement?

Et bilabonnement er en fleksibel løsning til dig, der har brug for en bil i en kort periode. Du tegner et abonnement med alle udgifter inkluderet, og du skal derfor ikke beregne udgifter til service, ejerafgift eller forsikring.

Hvem kan tegne et bilabonnement?

Alle kan tegne et abonnement. Uanset om du har brug for en bil i to måneder eller to år, har du mulighed for at vælge en udbyder, der tilbyder dette.

Det gælder både for privat- og erhvervspersoner.

Er der forskel på leasing og et bilabonnement?

Der er flere forskelle på leasing og bilabonnement. Har du et lille behov for bil, er et abonnement en kvalificeret løsning, hvorimod leasing giver dig mere køreglæde på den lange bane.

Foruden pris og inkluderede ydelser er der stor forskel på udbetaling og depositum ved de to løsninger. Det samme gælder bindingsperioden, der er markant kortere, når du vælger abonnementet.

Hvad er fordele og ulemper ved et bilabonnement?

Du kan forvente flere fordele end ulemper, når du tegner et bilabonnement. Du får blandt andet en kort opsigelsesperiode og mulighed for ofte at skifte bil uden værditab. En af de største goder er, at alle udgifter er inkluderet – lige fra service til forsikring og grøn ejerafgift.

Den største ulempe er, at du ikke får det fulde depositum tilbage, hvis du afleverer en skadet eller mangelfuld bil. Derudover kan du opleve meromkostninger, hvis du ikke overholder det aftalte kilometerantal.

Anbefalede udbydere af bil på abonnement

Bilabonnement.dk

 • 3-36 måneders varighed
 • Ekskl. udbetaling, ejerafgift og forsikring
 • Nye og brugte biler

Sixt mini-lease

 • Lejeperiode mellem 1-24 måneder
 • Stort udvalg af nye og brugte biler
 • 0 kr. i udbetaling

Uggerhøj

 • 90 dages binding
 • Fabriksnye biler
 • Alt inklusiv og 0 kr. i udbetaling
Scroll to Top